Αρχική | Επικοινωνία |
Πρωινό Πρόγραμμα
print this page email this page go to the top of the page
Πάφου

 ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

 

Από τον Ιανουάριο του 2009 λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στην οδό Εύρου 4 στην Πάφο το Κέντρο παρέμβασης για Άτομα με Αυτισμό Πάφου. Σε αυτό τον ένα χρόνο της λειτουργίας μας έχουμε πετύχει πολλά αλλά καθημερινά εργαζόμαστε με υπευθυνότητα και μεγάλο ζήλο για να βελτιώσουμε τα προγράμματα και τις υπηρεσίες  που λαμβάνουν τα Άτομα που φοιτούν στο Κέντρο μας.

Το κέντρο μας δέχεται άτομα από δεκαοκτώ χρόνων και άνω, όπου μετά από λεπτομερή αξιολόγηση   εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα ομαδικών και ατομικών δραστηριοτήτων.
Η ένταξη του κάθε ατόμου γίνετε ομαλά με ένα πρόγραμμα σταδιακής αύξησης ώστε να δίνετε η δυνατότητα στα άτομα για ομαλή προσαρμογή και αποφυγή παλινδρομήσεων στην συμπεριφορά εφόσον είναι γνωστό σε όλους μας πόσο δύσκολη είναι η αποδοχή καινούργιων καταστάσεων και αλλαγών στην καθημερινότητα από τα άτομα με αυτισμό.
Διαθέτουμε  λεωφορείο και μεταφέρουμε τα άτομα που φοιτούν στο Κέντρο μας  από τα σπίτια τους στο κέντρο και στις τρεις τα πάμε σπίτια τους.
Παρέχουμε πρόγευμα και μεσημεριανό γεύμα στα άτομα που φοιτούν στο Κέντρο μας.

Καθημερινά έχουμε ενταγμένες στο πρόγραμμα μας εξόδους κοινωνικοποίησης. Οι καθημερινές έξοδοι κοινωνικοποίησης έχουν βοηθήσει πολύ τα άτομα που φοιτούν στο κέντρο μας στο να γίνουν πιο κοινωνικά και λειτουργικά καθώς επίσης έχει συμβάλλει πολύ στο να γνωρίσει πολύς κόσμος τα άτομα με αυτισμό και να καταπολεμηθεί η προκατάληψη.

Διαθέτουμε ειδικές αίθουσες όπου πραγματοποιούνται εξειδικευμένες θεραπείες που προϋποθέτουν την ύπαρξη ειδικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων.

Κρίνω  την λειτουργία του Κέντρου Παρέμβασης πολύ καλή και επιτυχημένη. Θεωρώ πως καλύπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους στόχους της λειτουργίας του. 
Το Κέντρο παρέμβασης για Άτομα με Αυτισμό έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό το κενό που παρουσιάζετε σε σχέση με την ύπαρξη ασφαλούς χώρου όπου τα Αυτιστικά άτομα να μπορούν να φοιτούν και λαμβάνουν και άλλες υπηρεσίες.

Κρίνω πως η συνέχεια της λειτουργίας του εν λόγω Κέντρου επιβεβλημένη, καθώς επίσης επιβεβλημένη θεωρώ και την άμεση δημιουργία και λειτουργία παρόμοιων κέντρων σε όλες τις πόλεις τις Κύπρου.
Τις Θερμές μου ευχαριστίες στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και  στους λειτουργούς που με πολύ αγάπη και με κατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι πάντα πρόθυμοι και μας προσφέρουν την βοήθεια τους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που επώνυμα και ανώνυμα ενισχύουν το έργο μας και να προσκαλέσω και ΕΣΕΝΑ να γίνεις φίλος και συνοδοιπόρος μας.

 

Διεύθυνση: Εύρου 4,8028 Πάφος

Τηλέφωνο: 26221346     Φαξ: 26221308

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:  paphos@autismsociety.org.cy


 

Copyright © 2009 Cyprus Autistic Association, All Rights Reserved | Αποποίηση Design & Development by BDigital | Powered by WebStudio