Αρχική | Επικοινωνία |
Πρωινό Πρόγραμμα
Απογευματινό Πρόγραμμα
print this page email this page go to the top of the page
Λευκωσίας/Λάρνακας

 ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

 

Από τον Ιανουάριο του 2010 ξεκινήσαμε την Λειτουργεία του Κέντρου παρέμβασης για Άτομα με Αυτισμό Λευκωσίας.

Το κέντρο μας δέχεται άτομα από δεκαοκτώ χρόνων και άνω, όπου μετά από λεπτομερή αξιολόγηση   εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα ομαδικών και ατομικών δραστηριοτήτων.
Η ένταξη του κάθε ατόμου γίνετε ομαλά με ένα πρόγραμμα σταδιακής αύξησης ώστε να δίνετε η δυνατότητα στα άτομα για ομαλή προσαρμογή και αποφυγή παλινδρομήσεων στην συμπεριφορά εφόσον είναι γνωστό σε όλους μας πόσο δύσκολη είναι η αποδοχή καινούργιων καταστάσεων και αλλαγών στην καθημερινότητα από τα άτομα με αυτισμό.
Διαθέτουμε  λεωφορείο και μεταφέρουμε τα άτομα που φοιτούν στο Κέντρο μας  από τα σπίτια τους στο κέντρο και στις τρεις τα πάμε σπίτια τους.
Παρέχουμε πρόγευμα και μεσημεριανό γεύμα στα άτομα που φοιτούν στο Κέντρο μας.

Καθημερινά έχουμε ενταγμένες στο πρόγραμμα μας εξόδους κοινωνικοποίησης. Οι καθημερινές έξοδοι κοινωνικοποίησης έχουν βοηθήσει πολύ τα άτομα που φοιτούν στο κέντρο μας στο να γίνουν πιο κοινωνικά και λειτουργικά καθώς επίσης έχει συμβάλλει πολύ στο να γνωρίσει πολύςκόσμος τα άτομα με αυτισμό και να καταπολεμηθεί η προκατάληψη.

Διαθέτουμε ειδικές αίθουσες όπου πραγματοποιούνται εξειδικευμένες θεραπείες που προϋποθέτουν την ύπαρξη ειδικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων.
Το Κέντρο παρέμβασης για Άτομα με Αυτισμό Λευκωσίας φιλοδοξεί να καλύψει  το κενό που παρουσιάζετε σε σχέση με την ύπαρξη ασφαλούς χώρου όπου τα Αυτιστικά άτομα να μπορούν να φοιτούν και να λαμβάνουν και άλλες υπηρεσίες.

Τις Θερμές μου ευχαριστίες στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και  στους λειτουργούς που με πολύ αγάπη και με κατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι πάντα πρόθυμοι και μας προσφέρουν την βοήθεια τους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που επώνυμα και ανώνυμα ενισχύουν το έργο μας και να προσκαλέσω και ΕΣΕΝΑ να γίνεις φίλος και συνοδοιπόρος μας.

 

Διεύθυνση: Κίμωνος 32,2006, Ακρόπολη Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22512262    Φαξ: 22512263

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: nicosia@autismsociety.org.cy

Copyright © 2009 Cyprus Autistic Association, All Rights Reserved | Αποποίηση Design & Development by BDigital | Powered by WebStudio